Logistiek

ERP ISAH

Om jaarlijks 20.000 productieorders met hierbij ruim 100.000  bewerkingsstappen te kunnen volgen zijn wij volledig geautomatiseerd met de ERP Business software van ISAH. De begeleiding en registratie van offertetraject tot aan facturering is hiermee gerealiseerd. Naast het aansturen van de eigen processen, kunnen wij ons systeem koppelen aan dat van onze klanten om op verschillende niveaus data uit te wisselen. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om XML uitwisselingen bij facturen of het inlezen van orderinformatie uit Excel.

Shop floor control

Als uitbreiding op ons ERP systeem hebben wij een eigen Shop Floor Control systeem ontwikkeld dat zorgt voor een autonome aansturing van de werkvloer. Real-time wordt informatie over de voortgang van onze orders en de beschikbaarheid van materialen getoond op schermen in de productie. Prioriteiten en bewerkingsvolgordes zorgen ervoor dat onze medewerkers op de afgesproken tijd met de juiste orders starten. Uren worden geboekt met barcodes waardoor onze logistieke accountmanagers te alle tijde inzicht hebben in de status van de orders en onze klanten kunnen informeren.

Klantmodellen

Als vooraanstaande toeleverancier zijn wij gewend om met een grote diversiteit aan logistieke modellen te werken. Het KOOP (klant order ontkoppel punt) is variabel en volledig in te richten naar de wens van onze klanten. Doorlooptijd reductie, Kan-Ban, JIT (just-in-time), Lean en QRM zijn voor ons bekende begrippen.

Ketenregie

Als OEM Tier 1 toeleverancier verzorgen wij het gehele productietraject. Bewerkingen die niet tot onze eigen competenties behoren besteden we uit binnen ons netwerk. Wij nemen de verantwoording voor een correcte levering van het eindproduct. Graag zijn wij ook al bij de ontwikkeling betrokken om technische ondersteuning te bieden bij een analyse van de maakbaarheid en mee te denken over de kostprijs van het product.

Transport & labeling

Voor levering worden producten met grote zorg verpakt. Dit kan in voorgeschreven (retour) verpakking zijn, in eigen ontwikkelde verpakkingen of in een standaard doos of pallet. Specifieke wensen op het gebied van labels en stickers vormen geen probleem door de koppeling met de informatie in ons ERP systeem. Barcodes, productinformatie en logo’s : in principe is alles mogelijk. Uiteraard kunnen wij ook producten in een neutrale verpakking leveren voor directe doorlevering naar de eindgebruiker. Transport verzorgen wij grotendeels in eigen beheer of met vaste geselecteerde partners, waardoor wij een betere controle hebben op de handling van onze producten.

Klantreferenties

Alleen een A of 100% score op logistiek gebied is voor ons goed genoeg.

img
img
img
img
img
img