Techniek

Plaatwerk & machinepark

Als compleet leverancier van plaatwerk en constructiewerk hebben wij alle bewerkingstechnieken in huis om een volledig eindproduct te maken. Lasersnijden, CNC ponsen, CNC zetten, CNC knippen, CNC ponsen met geïntegreerde hoekschaar, Salvagnini buigcel, puntlassen, robotlassen, MigMag lassen, puntlassen, perswerk, engineering, montage en clean-room werkzaamheden behoren allemaal tot de mogelijkheden. Hierbij verwerken wij o.a. staal, zincor, sendzimir, aluminium en RVS plaat. Graag maken wij een afspraak.

24/7 onbemande productie

Veel van onze machines zijn voorzien van automatische belading en uitsortering die onbemande productie mogelijk maakt. Dit stelt ons in staat om 24/7 te produceren met korte levertijden tegen de juiste kostprijs.

Complexe frames & vakwerk

Bij Wilvo beperken we ons niet tot plaatwerk alleen, maar zijn we in staat om met onze vakmensen complexe frames en vakwerk te produceren. Dit kunnen zowel kleine eenmalige series zijn als langlopende complexe projecten. Producten evolueren hierbij vaak van een proto naar serie fase waarbij er noodzaak is om naar andere technieken en productiemethodes te kijken. Van handmatig lassen naar een volledig gerobotiseerd lasproces is hiervan een voorbeeld.

Montage & cleanroom

Wilvo heeft de beschikking over een cleanroom op beide locaties en een gescheiden montageruimte van 4.000m2. De cleanrooms voldoen aan de klassen 6 en 7 conform ISO 14644-1 en beslaan een oppervlakte van 1.000 m2.

Zowel eenvoudige als complexe montagewerkzaamheden behoren tot de mogelijkheden. Dit kan variëren van een plaatwerkproduct dat voorzien moet worden van een boutje en een sticker, tot een samenstelling voorzien van mechanische bouwdelen en pneumatiek. Het gehele voorraadbeheer van de montagedelen verzorgen wij vanuit lean liften in onze gesloten magazijnen.

Engineering

Met ruim 40 jaar ervaring in plaatwerk zijn wij graag al in een vroeg stadium betrokken bij de producten die wij maken. Onze kracht ligt in het productietechnisch ontwerp van plaatwerkproducten en licht constructiewerk. Hoe is een product het beste te maken, met welke toleranties, met welke productietechnieken en vooral tegen welke kostprijs.

Vanuit een 3D model dat wij aangeleverd krijgen of zelf tekenen in Hi-Cad worden de CNC programma’s die dienen als uitgangspunt voor de productie gemaakt in WiCam. De werkinstructies en stuklijst worden vastgelegd in ons ERP systeem ISAH. Hierbij is tevens het gehele revisiebeheer vastgelegd. Vanuit de CAD files zijn wij in staat om naast de programma’s voor de CNC laser- en ponsmachines ook de programma’s voor de CNC kantbanken te maken. Dit met korte doorlooptijden en reductie van steltijd als resultaat.

Klantreferenties techniek

Technisch gaan wij geen uitdaging uit de weg en zijn wij niet beperkt in de mogelijkheden die wij kunnen bieden. Hierdoor zijn wij in staat om aan veel verschillende (OEM) klanten in de meest uiteenlopende branches te leveren.

img
img
img
img
img
img